Dakrenovatie Nijmegen

Is uw dak toe aan een grondige inspectie, of wilt u deze laten renoveren? In Nijmegen kunt u terecht bij de dakdekkers van Sanders Dakbedekkingen voor elke dakrenovatieklus, groot of klein. Vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen, of neem contact op via 024 - 204 35 02.

Functie dakrenovatie Nijmegen

Een dak bepaalt niet alleen hoe uw woning eruit ziet, maar heeft ook veel invloed op de waarde van uw woning en uw energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden wordt een dak al snel onderworpen aan slijtage door wind, regen, sneeuw of vorst. Dit kan leiden tot beschadigingen die kunnen variëren in ernst. Denk hierbij aan kleine dingen als barstjes of scheuren, maar ook aan grotere dingen als doorzakking van de dakconstructie.

Dakrenovatie is niet hetzelfde als dakreparatie. Bij dakrenovatie wordt er altijd iets vernieuwd aan het dak. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar zeker als u vaak tegen dezelfde problemen aanloopt of uw dak al een tijdje meegaat, is dakrenovatie een goede keuze.

Dakinspectie Nijmegen

Kleine beschadigingen kunnen makkelijk verergeren en uitgroeien tot grote schade. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Door uw dak op tijd te laten renoveren, kunt u dit soort situaties en onkosten voorkomen. Daarom is het slim om er op tijd bij te zijn. Wacht niet te lang en schakel zo snel mogelijk een professionele vakman in.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Sanders Dakbedekkingen kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. Het is verstandig om dit standaard eens in de paar jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt het dak grondig onderzocht op lekkagerisico’s en beschadigingen in de dakconstructie of dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Nijmegen

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het soort beschadigingen, de dakgrootte en het type dakbedekking. Zo is het veel voordeliger om bitumen dakbedekking te vervangen, dan dakpannen dakbedekking. En het kost veel minder tijd om een plat dak te renoveren dan een schuin dak. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak zo’n 1000 tot 1600 euro. Voor een schuin dak liggen die bedragen tussen de 4000 en 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u overwegen om het dak te laten renoveren kunt u op een aantal dingen letten. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn het met andere dakwerkzaamheden te combineren. U zou bijvoorbeeld tegelijkertijd uw dak kunnen laten reinigen of nieuwe dakisolatie kunnen laten plaatsen.

Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. Ook kunt u zich afvragen of er asbest in het dak zou kunnen zitten. In dat geval kunt u het beste voor een geheel nieuwe dakbedekking kiezen. Tot slot is het soms handig om, zeker voor de hevigere ingrepen, ook een architect in te schakelen. Soms is dit zelfs noodzakelijk, uw dakdekker zal u hier dan over informeren.

Contact met Sanders Dakbedekkingen voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Sanders Dakbedekkingen bieden we een scherp tarief en snelle service, met professionele resultaten. Onze dakdekkers leveren passend advies. We informeren u graag over alle mogelijkheden voor uw dak. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.

Zoekt u met spoed een professionele dakdekker omdat uw dak aan vervanging toe is, of wilt u deze laten inspecteren of renoveren? In Nijmegen kunt u terecht bij de dakdekkers van Sanders Dakbedekkingen voor elke vorm van dakrenovatie. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door te bellen naar 024 - 204 35 02 of het contactformulier in te vullen.